آکورد چیست؟

آکورد چیست ؟

تعریفی کتابی و اصولی آکورد به این صورت است که : به مجموع سه نت یا بیشتر از سه نت که به صورت همزمان زده شوند آکورد گفته می‌شود.

یعنی اگر ما سه تا از سیم‌های گیتار را ( فرقی ندارد فرتی را گرفته باشیم یا نگرفته باشیم ) با هم به صدا در بیاوریم در واقع یک آکورد را گرفته‌ایم.

برای گرفتن آکورد‌ها ما باید بدانیم که باید با کدام انگشت ، چه فرتی و چه سیم را بگیریم تا یک آکورد را گرفته باشیم.به همین دلیل شما نیاز به منبعی دارید که آکوردها را به شما آموزش دهد.

آکورد‌ها به چه دردی میخورند؟

شاید برایتان سوال باشد که آکورد اصلا به چه دردی می خورد؟

معمولا اگر بخواهیم با گیتار بزنیم و بخوانیم باید همراه با آکوردی که می‌زنیم ریتم بزنیم که در این صورت به آن ریتم و آکورد می‌گوییم.هر آهنگ از یک سری آکوردهایی تشکیل شده است و برای اینکه ما بخواهیم یک ترانه را با گیتار بزنیم و همراه آن بخوانیم باید آکوردهای آن ترانه را در اختیار داته باشم همانطور که حتما لازم است شعر آن ترانه را هم بلد باشیم.

در واقع آکورد یک فضایی را ایجاد می‌کند که یک اتفاق مهم بیفتد و این اتفاق مهم می‌تواند خواندن خواننده باشد یا نواختن یک ساز دیگر.خیلی از مواقع ما نمیخواهم با ریتم و آکوردی که می‌زنیم بخوانیم در این صورت یک ساز دیگر (گیتار یا هر ساز دیگری) باید ملودی آن آهنگ را اجرا کند که به این کار دو نوازی می‌گوییم.

آیا برای یادگیری گیتار باید حتما آکوردها را بلد باشیم؟؟

در واقع بله.فرقی نمیکند که شما می‌خواهید با گیتار بزنید و بخوانید یا فقط می خواهید ملودی آهنگ ها را بزنید.حتی فرقی ندارد که می‌خواهید سبک پاپ کار کنید یا کلاسیک و یا فلامنکو.در هر صورت لازم است که آکوردهای گیتار را بلد باشید و با علامت‌نوشتاری آنها که از حروف لاتین هستن آشنا باشید.

آکورد چیست و چکاری انجام میدهد؟
آکورد چیست ؟
خانواده آکوردها

چه تعداد آکورد داریم؟

در کتاب فرهنگنامه آکورد حدود 10047 آکورد آورده شده است که البته همه آنها قابل گرفتن نیستن و بسیاری از آنها هم کاربرد زیادی ندارند.

برای سبک پاپ چه آکوردهایی را باید بلد باشیم؟

حالا که می‌دانید آکورد چیست و چقدر گسترده است پس لازم است به اندازه نیاز آکورد ها را یاد بگیرید چون یادگیری همه آنها بسیار زمان‌بر است.برای سبک پاپ حدود 90 آکورد وجود دارد که بیشترین کاربرد را دارند یعنی شما با یادگیری همین 90 آکورد می توانید تمام آهنگ‌ها و ترانه‌های پاپ را بزنید و همراه آن بخوانید.(البته نیاز است که ریتم هم بلد باشید).در کتاب فرهنگنامه آکورد ما خانواده‌های زیادی از آکوردها داریم که هر کدام از این خانواده‌ها شامل ده‌ها و گاهی صدها آکورد می‌شوند اما این 90 آکورد پرکاربرد در خانواده آکوردهای مینور و ماژور قرار دارند.

آکوردهای مینور :

آکوردهای مینور آکوردهایی هستند که فضای غمگین دارند.علامت مینور m است.یعنی اگر بعد از یک آکورد حرف m آمد آکورد مینور است و فضای غمگین دارد

آکوردهای ماژور :

آکوردهایی که فضای شاد داشته باشند ماژور نامیده می‌شوند.بر خلاف آکوردهای مینور ، ماژورها هیچ علامتی ندارند.یعنی در حالت عادی همه آکوردها ماژور هستند مگر آنکه یک حرف m کنار آنها نوشته شود که در این صورت مینور می‌شوند

امیدوارم الان بدانید که آکورد چیست و دقیقا چه کاری انجام میدهد.اما اگر هنوز ابهاماتی در این زمینه دارید یا جواب سوالتان ” دقیقا آکورد چیست ؟ ” را نگرفته‌اید میتوانید به صفحه آکورد ویکی پدیا مراجعه کنید

 

2 دیدگاه برای “آکورد چیست؟

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *