گیتار فلامنکو یکی از انواع گیتار ها

انواع گیتار

انواع گیتار های موجود در بازار :

احتمالا دقت کرده اید که گیتارهای مختلفی در بازار وجود دارد و حتما این سوال برای شما هم پیش آمده که چند نوع گیتار داریم؟؟نمونه های مختلف گیتار ها چه تفاوتی با هم دارند و آیا می توان با هر گیتاری هر سبکی را اجرا کرد یا نه.برای اینکه به جواب این سوال ها برسیم باید اول با انواع گیتار آشنایی پیدا کنیم.

گیتار فلامنکو :

یکی از انواع گیتار ها ، گیتار فلامنکو است.هر چند که با گیتارهای فلامنکو هم می شود ملودی های پاپ را ایجاد کرد اما صدایی که از گیتار فلامنکویی خارج می شود به هر حال رنگ و بوی فلامنکویی به ملودی ما می دهد.

شکل ظاهری و جنس چوب گیتار فلامنکو :

این نوع گیتار از نظر ظاهری دقیقا مانند گیتارهای کلاسیک هستند اما تفاوتی که گیتار فلامنکو با گیتارهای معمولی دارد جنس چوب به کار رفته شده در ساخت این ساز است.معمولا در ساخت گیتارهای فلامنکو از چوب های صنوبر ، سرو اسپانیایی ، رزوود هلندی استفاده می شود زیرا جنس صدایی که از این نوع چوب ها بلند می شود با سایر چوب ها متفاوت است.دسته گیتارهای فلامنکو معمولا با چوب آبنوس تقویت می شود و به همین خاطر استقامت بالایی دارند.

یکی دیگر از تفاوت های گیتار فلامنکو و گیتار کلاسیک در این است که قطر دسته در گیتار فلامنکو کمی باریک تر از گیتار کلاسیک است تا نوازنده بتواند سریعتری قطعات را اجرا کند زیرا در گیتار فلامنکو سرعت اهمیت بسیار زیادی دارد.

رنگ گیتار فلامنکو :

رنگ گیتارهای فلامنکو عمدتا زرد و یا کرمی رنگ هستند اما رنگ گیتار های کلاسیک معمولا تیره تر است و کمی مایل به قهوه ای و یا مشکی هستند.

جنس صدای گیتار فلامنکو

به دلیل متفاوت بودن جنس چوب صفحه و دیواره های گیتار فلامنکو ، طبیعی است که صدای متفاوت تری هم نسبت به سایر گیتارها داشته باشد.موسیقی فلامنکو موسیقی ای هیجانی و پر جوش و خروش است پس برای این سبک نیاز باست صدای گیتار نسبتا تیز و پر حجم باشد تا بتواند هیجان و صلابت موسیقی فلامنکو را به خوبی نمایان کند.به طور کلی گیتارهای فلامنکو صدایی خشن و نافذ دارد و شنونده و رقصنده را به وجد می آورد.

گیتار کلاسیک :

یکی دیگر از انواع گیتار ، گیتار کلاسیک است و این ساز به شکلی که امروزه ما میبینیم نتیجه چند صده تکامل و تغییرات است.مهد ساز گیتار را اسپانیا می دانند زیرا در اندلس بود که این ساز به اوج شکوفایی خود رسید.در اسپانیا موسیقی فلامنکو را (موسیقی سنتی و محلی اسپانیایی ها) قبلا با سازهای دیگری می نواختند تا اینکه گیتار وارد این کشور شد.

شکل و ظاهر فیزیکی گیتار کلاسیک :

در واقع به گیتارهایی که شکلی معمولی دارند گیتار کلاسیک گفته می شود و نمونه آن را می توانید در شکل مربوط به همین بخش بینید.زمانی که ما در مورد گیتار کلاسیک صحبت می کنیم منظورمان گیتاری است که شکل فیزیکی معمولی داشته باشد و این به این معنی است که اگر مثلا نیاز داشته باشید یک دست سیم برای گیتارتان بخرید باید به فروشنده بگویید که سیم گیتار کلاسیک می خواهید.اما باید این را هم بدانید که ما سبکی به نام گیتار کلاسیک داریم که برای نواختن این سبک باید گیتارهای کلاسیک با کیفیتی داشته باشید و گیتارهای معمولی نمیتوانند حجم و نوع صدایی که برای نواختن قطعات سبک کلاسیک نیاز است را خارج کنند.

در واقع میتوان گفت که رایج ترین نوع گیتار در میان انواع گیتار ها ، گیتار کلاسیک است زیرا هر نوازنده ای که در سبک های پاپ ، فلامنکو ، کلاسیک ، پیک استایل و … شروع به نوازندگی می کند ، در ابتدا این نوع گیتار را خریداری می کند.

جنس گیتار کلاسیک مرغوب :

جنس گیتارهای کلاسیک عمدتا از رزوود یا ماهون است و طوری ساخته می شوند که حنس صدایی گرم و لطیف داشته باشد و برخلاف گیتار فلامنکو که یک صدای خشن و با صلابت داشت ، در گیتار کلاسیک ما با صدایی آرام ، دلنشین و مخملی مواجه هستیم.رنگ گیتارهای کلاسیک نیز عمدتا تیره تر از گیتارهای فلامنکو است و تقریبا رنگی قهوه ای دارند.

نحوه نواختن گیتار کلاسیک

در میان انواع گیتار ها، اگرچه گیتار کلاسیک و فلامنکو از نظر ظاهری کاملا شبیه به هم هستند اما فرم و استایل در دست گرفتن آنها با هم متفاوت است.به طوری که برای نواختن گیتار کلاسیک لازم است گیتار را روی ران چپ (البته برای نوازندگان راست دست) قرار داد اما برای سبک های پاپ و فلامنکو گیتار به صورت معمولی گرفته می شود.

گیتار الکتریک :

یکی دیگر از انواع گیتار ، گیتار الکتریک است.این نوع گیتار نیاز به آمپلی فایر دارد و در حالت عادی که برق به آن وصل نباشد صدایی نمیدهد (البته صدای بسیار ضعیفی دارد که به سختی قابل شنیدن است).ایده ساخت گیتار الکتریک از آنجا آمد که در دهه 30 میلادی صدای گیتارهای معمولی در میان سازهایی مانند درامز و بیس گم میشد و اصلا به گوش نمیرسید به همین خاطر نیاز بود تا صدای گیتار تقویت شود و برای این کار چه راهی بهتر از کمک گرفتن از علم الکترونیک؟؟

سازی که امروزه ما به عنوان گیتار برقی میشناسیم سازی است که در سبک های متال ، راک ، بلوز ، جاز و هیپ هاپ مورد استفاده قرار میگیرد که در سبک های بلوز ، راک و متال به عنوان ساز اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.

در دهه 50 میلادی یعنی زمانی که سبک راک اند رول به وجود آمد گیتارهای الکتریک به قدری با استقبال مواجه شدند که به یکی از پرفروش ترین آلات موسیقی تاریخ تبدیل شدند.در سبک راک معمولا دو نوازنده گیتار الکتریک وجود دارد که یکی از آنها ریتم میزند و نفر دیگر ملودی را می نوازد.

طرز کار گیتار الکتریک :

گیتارهای الکتریک یک پیکاپ دارند که این پیکاپ مانند یک میکروفون عمل می کند با این تفاوت که تنها صدای ارتعاش سیم های گیتار را منتقل میکند و صداهای خارجی را به هیچ وجه منتقل نمیکند.صدای سیم ها به یک ارتعاش الکترونیکی تبدیل می شوند و در نهایت به باندها منتقل می شوند تا پخش شوند.در ابتدا گیتارهای الکتریک تنها یک پیکاپ داشتند اما امروزه بین دو تا پنج پیکاپ دارند.

انواع گیتار های الکتریک از لحاظ بدنه :

گیتار الکتریک از لحاظ بدنه دو دسته هستند : 1- بدنه تو پر که در سبک های راک و متال مورد استفاده قرار میگیرند و 2- بدنه تو خالی که در سبک جاز مورد استفاده قرار می گیرند

انواع گیتار الکتریک از لحاظ تعداد سیم :

اکثرا گیتارهای الکتریک دارای شش سیم هستند اما نمونه های 12 سیمی آنها نیز موجود است که هر دو سیم آن روی یک نت کوک می شود و بیشتر در موسیقی های محلی مورد استفاده قرار می گیرند.البته نمونه های 7 و 8 سیمی گیتارهای الکتریک هم وجود دارد که بسیار کم کاربرد هستند.

گیتار آکوستیک :

گیتار آکوستیک هم یکی دیگر از انواع گیتار ها است.اساسا به سازهایی که صدای آنها هیچگونه وابستگی خارجی ای به آمپلی فایر و یا منبع برقی نداشته باشد ، ساز آکوستیک گفته می شود.اما سازهایی مثل گیتار برقی دیگر یک ساز آکوستیک محسوب نمی شود.درست است که صدای گیتار های کلاسیک نیز به چوب و بدنه خود گیتار متکی است و در واقع گیتار کلاسیک و فلامنکو هم آکوستیک محسوب می شوند اما زمانی که ما در بازار موسیقی از گیتار آکوستیک صحبت می کنیم منظورمان یک نوع خاصی از گیتار است که شکل آن را در زیر می بینید.

شکل ظاهری گیتار آکوستیک :

یکی از فرق هایی که گیتار آکوستیک با انواع گیتار های مشابه خود (مثل گیتار فلامنکو و گیتار کلاسیک) دارد این است که گیتار آکوستیک 6 سیم دارد که همه آنها فلزی هستند و ضخامت این سیم ها متفاوت است.بنابر این نمی توانید از سیم گیتار آکوستیک برای گیتار های کلاسیک و فلامنکو استفاده کنید.

کاسه گیتار آکوستیک کمی با گیتار کلاسیک متفاوت استاگر خوب دقت کیند می بینید که در نمونه آکوستیک قسمتی از کاسه که به دسته وصل می شود کمی مستطیلی تر است و انحنای کمتری نسبت به سایر نمونه های گیتار دارد.

گیتار آکوستیک در چه سبکهایی استفاده می شود؟

گیتار آکوستیک معمولا در سبک های جز ، کانتری ، راک و بلوز مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل است که به آن گیتار جز هم گفته می شود.

گیتار بیس :

گیتار بیس یکی از انواع گیتار الکتریک است با این تفاوت که گیتار بیس تنها 4 سیم دارد.یعنی دو سیم از نمونه های دیگر کمتر دارد.هرچند که بعضی از گیتارهای بیس هیچگونه پرده بندی و فرت بندی ای ندارند اما در کل اکثریت گیتارهای بیس دارای پرده بندی هستند.

گیتارهای الکتریک در کل گیتارهای بلندی هستند که وزن نسبتا زیادی دارند و گیتار بیس هم مانند انواع گیتار های الکتریک همین خاصیت را دارد.

گیتار بیس چه کاربردی دارد و در کجاها از آن استفاده می شود؟

گیتارهای بیس برای همراهی با سازهای دیگر ساخته شده است و طوری طراحی شده که بتواند حجم صدای زیادی به موسیقی بدهد.در بسیاری از مواقع در یک اجرا ممکن است از انواع گیتار ها استفاده شود به طوری که ملودی با گیتارهای آکوستیک یا کلاسیک اجرا شود ، جواب ملودی آنها با گیتار های الکتریک داده شود و در تمام این مدت گیتار بیس آنها را همراهی کند.

گیتار اویشن ovation guitar :

گیتار های اویشن یکی از انواع گیتارهای آکوستیک و سری جدیدی آنها هستند.تفاوتی که گیتار اویشن با گیتار آکوستیک دارد این است که جنس بدنه گیتار اویشن از pvc است.استفاده از pvc در دهه 50 میلادی برای اولین بار اتفاق افتاد و به دنبال آن اولین گیتارهای اویشن در آن زمان متولد شدند.

جنس صدای گیتارهای اویشن :

گیتارهای اویشن دقیقا مانند صدای گیتار آکوستیک است البته تا زمانی که پیکاپ آن وصل نباشد.با وصل کردن پیکاپ صدای آنها از گیتارهای آکوستیک فاصله میگیرد و صدایی بین آکوستیک و الکتریک ایجاد میکند.

معمولا گیتارهای اویشن یک پیکاپ “پیزو” بر روی خود دارند.

گیتار اویشن ظاهری خاص و منحصر به فرد دارد و با نمونه های دیگر گیتار کمی متفاوت هستند.

گیتار آکوستیک 12 سیم

گیتار آکوستیک 12 سیم همانطور که از نامش پیداست یکی از انواع گیتار های آکوستیک است و شامل 12 سیم می شود که هر دو سیم دارای یک کوک هستند.به همین خاطر این ساز طنین و حجم صدای بسیار خوبی دارد اما نواختن با آن کار ساده است نیست.

از گیتار آکوستیک 12 سیم معمولا برای نواختن ریتم ها استفاده می کنند و کمتر پیش می آید که کسی بخواهد با آن ملودی بزند

1 دیدگاه برای “انواع گیتار

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *